Delektuj się nieodpartym aromatem pieczonych jabłek i cynamonu, który doskonale oddaje jesienną atmosferę. Ta kruszonka jabłkowa fitness przyjemnie Cię rozgrzeje, a w połączeniu z greckim jogurtem dostarczy niezbędnego białka.
Do bazy będziesz potrzebować:
- 700 g obranych jabłek
- 30 g cukru trzcinowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- ½ łyżeczki mielonych goździków
Do kruszonki będziesz potrzebować:
- 100 g drobnych płatków owsianych
- 70 g masła
- 70 g orzechów włoskich
- 50 g cukru trzcinowego
- 50 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
Do podania będziesz potrzebować:
- 600 g jogurtu greckiego 0% tłuszczu

Te produkty mogą Cię zainteresować:
Sposób przygotowania:
Pokrój obrane jabłka w kostkę i wymieszajcie je z cukrem, mąką kukurydzianą, cynamonem, goździkami i sokiem z cytryny. Przełóż jabłka do naczynia do pieczenia i zacznij przygotowywać kruszonkę. Wymieszaj płatki owsiane z cukrem, mąką, cynamonem i grubo posiekanymi orzechami włoskimi. Dodaj zimne masło pokrojone w plasterki i rozgnieć palcami na kruszonkę.

Przykryj jabłka tą mieszanką i piecz do zrumienienia w temperaturze 180°C przez około 30-40 minut. Kruszonkę można podawać na gorąco z jogurtem greckim.

Odkryj nasze bestsellery:
| Wartość energetyczna | 449 kcal |
| Białko | 16 g |
| Węglowodany | 51 g |
| Tłuszcze | 19 g |
| Błonnik | 5 g |
Wierzymy, iż zakochasz się w tym rozgrzewającym jesiennym deserze od pierwszego kęsa. To świetny sposób na zdrowe przyjemności podczas chłodniejszych dni.
Podziel się swoimi dziełami z nami w mediach społecznościowych, oznaczając je hashtagiem #gymbeampl.









