Grzyby można poddawać fermentacji tak samo, jak warzywa. Kiszone grzyby to jednak wciąż rzadko spotykany specjał. Dlatego warto wypróbować przepis, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno tym którzy uwielbiają grzyby, jak i zwolennikom kiszonek. Sposób przygotowania jest prosty. Grzyby wystarczy zasypać w słoiku warstwami soli albo zalać solanką, układając je kapeluszami do góry. Najlepiej nadają się do tego świeże, jędrne i zdrowe okazy.
Kiszenie grzybów to najzdrowszy sposób na ich przechowanie. Przepis na kiszone grzyby
            
                        Zdjęcie: Kiszone grzyby Źródło: Shutterstock            
            
            
            
            
                            
                        Kiszone grzyby są smaczne i zdrowe. To wspaniały dodatek do obiadu. Dowiedz się, jak wygląda kiszenie grzybów i które gatunki najlepiej się do tego nadają.   
                          
Grzyby można poddawać fermentacji tak samo, jak warzywa. Kiszone grzyby to jednak wciąż rzadko spotykany specjał. Dlatego warto wypróbować przepis, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno tym którzy uwielbiają grzyby, jak i zwolennikom kiszonek. Sposób przygotowania jest prosty. Grzyby wystarczy zasypać w słoiku warstwami soli albo zalać solanką, układając je kapeluszami do góry. Najlepiej nadają się do tego świeże, jędrne i zdrowe okazy.
                    
        
    Grzyby można poddawać fermentacji tak samo, jak warzywa. Kiszone grzyby to jednak wciąż rzadko spotykany specjał. Dlatego warto wypróbować przepis, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno tym którzy uwielbiają grzyby, jak i zwolennikom kiszonek. Sposób przygotowania jest prosty. Grzyby wystarczy zasypać w słoiku warstwami soli albo zalać solanką, układając je kapeluszami do góry. Najlepiej nadają się do tego świeże, jędrne i zdrowe okazy.









