Nie piekę już szarlotki w piekarniku. Znalazłam inny patent na pyszne ciasto z jabłkami

zdrowie.wprost.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Szarlotka Źródło: Shutterstock / Plateresca


Szarlotka pieczona w piekarniku to klasyk. Postanowiłam jednak „przełamać” kulinarną tradycję i przygotować deser w zupełnie inny sposób niż zazwyczaj. Efekt tych „eksperymentów” mocno mnie zaskoczył. Zobaczcie, w czym tkwi sekret mojego ciasta z jabłkami.



Szarlotka to nie tylko prosty, szybki i pyszny deser. Jest również tani. Można go przygotować na wiele różnych sposobów – z bezą, budyniem, kruszonką, czerstwym chlebem etc. Warto jednak poeksperymentować nie tylko ze składem wypieku, ale również sposobami jego przyrządzania. Mam na myśli metodę obróbki termicznej ciasta – zamieńcie piekarnik na inny łatwo dostępny sprzęt.

Nietypowy patent na zrobienie szarlotki

Pieczenie to nie jedyny sposobów przygotowywania szarlotki. jeżeli chcecie gwałtownie przygotować ciasto z jabłkami, zamieńcie piekarnik na patelnię. Deser na tym w żaden sposób nie ucierpi. Będzie pyszne, aromatyczne i pełne smaku. Zobaczcie, jak je zrobić krok po kroku.
Idź do oryginalnego materiału