Sezon na jagody się skończył, ale maliny wciąż na topie!
Wakacje za nami, za to urodzaj trwa, nic więc nie stoi na przeszkodzie by rozpieszczać się jedzeniem! Choćby od rana! W ramach ‘BACK TO SCHOOL’ polecamy dziś smakowite, nasycone latem śniadanie na osłodę.
Pachnące maliny, pierzyna ubitego na gęsto kogla mogla i przesmażona na masełku chałka. Czy nie brzmi to jak doskonały początek dnia?
Składniki:
- 250 g malin EKO
- 2 żółtka jaj EKO (białka możesz zamrozić)
- 6 łyżek cukru
- chałka z The Bakery
- 3 łyżki masła
Krok po kroku:
- Chałkę pokrój na plastry o grubości 1 cm.
- Przesmaż kromki na maśle z obu stron na złoto.
- W czasie gdy chałka rumieni się na patelni ukręć żółtka z cukrem.
- Chałkę wyłóż na talerze, posyp malinami, polej koglem-moglem, a z wierzchu ponownie malinami. Jedz od razu!