Celiakia Od patogenezy do leczenia Celiakia „choroba trzewna” jest drugą po hipolaktazji pod względem częstości występowania nietolerancją pokarmową u człowieka. Powszechnie jednak uważana jest za rzadką chorobę, ujawniającą się przeważnie u małych dzieci pod postacią zespołu złego wchłaniania. Według tej opinii nielicznych pacjentów z chorobą trzewną spotyka się jedynie „w wielkim świecie” szpitali trzeciej referencji […]
- Strona główna
- Zaburzenia odżywiania
- Celiakia
Powiązane
Program XIX Postępów w Gastroenterologii
                                3 godzin temu 
            
        Jaka kreatyna najlepsza - monohydrat czy jabłczan?
                                5 godzin temu 
            
        30.10.2025 Żyj zdrowo – żywienie a cholesterol
                                1 dzień temu 
            
        Polecane
Inflacja znowu poniżej oczekiwań ekspertów
                                2 godzin temu 
            
        











