Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Salmonella spp. wykryto w treści partii jaj podczas działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktów: Nazwa produktu: Jaja z chowu na wolnym wybiegu, 1-PL, świeżość klasa A, klasa wagowa M Numer partii/ Data minimalnej trwałości: 12.08.2025 Kod na skorupce: 1PL30031310 Producent: INVEST MICHEL, Mariola i Marek Michelis sp. j., Ułańska 61, Kobierne, 05-311 Dębe Wielkie UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem! W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
- Strona główna
- Zaburzenia odżywiania
- UWAGA: Salmonella w partii jaj!
Powiązane
Salmonella w partii jaj. Ryzyko zatrucia pokarmowego
7 godzin temu
GIS wydał ostrzeżenie. Stwierdzono salmonellę
8 godzin temu
Infekcja zepsuła urlop? To "choroba czasu wolnego"
11 godzin temu
Polecane
O kotach, mężczyznach i tulipanach…
3 godzin temu
Nie tylko do rosołu. Takiej marchewki jeszcze nie jadłeś
3 godzin temu
Chałwa – tradycyjny słodycz o wielu twarzach
4 godzin temu