To najlepsze, co możesz dać wątrobie. Ekspert: cofa choćby stłuszczenie
            
                        Zdjęcie: Bartek Kulczyński            
            
            
            
            
                            
                        Wątroba to jeden z najważniejszych narządów w naszym ciele. Odpowiada za neutralizację toksyn, metabolizm tłuszczów, regulację poziomu cukru we krwi czy magazynowanie witamin. Niestety, coraz częściej lekarze diagnozują jej stłuszczenie – chorobę podstępną, bo rozwijającą się bezobjawowo, a jednocześnie groźną dla całego organizmu. Dobra wiadomość jest taka, iż w wielu przypadkach proces ten można odwrócić. Pomocą służą produkty, które mamy w kuchni na wyciągnięcie ręki.Stłuszczenie wątroby dotyczy choćby co czwartego PolakaChoroba długo nie daje objawów, ale prowadzi do cukrzycy, nadciśnienia i miażdżycyDieta może cofnąć stłuszczenie i poprawić kondycję tego narząduTrzy wyjątkowe produkty mają udowodnione działanie ochronne                                
                    
        
    

![Sanoczanie świętowali Światowy Dzień Cukrzycy. Wyróżnienia, edukacja i wspólna troska o zdrowie [ZDJĘCIA]](https://esanok.pl/wp-content/uploads/wp-post-thumbnail/wgehTV.jpg)










