Powrót smaku z PRL-u. Zapomniany klasyk znów bryluje – teraz w wersji fit
            
                        Zdjęcie: wątróbka            
            
            
            
            
                            
                        Była kulinarnym filarem polskich domów w latach 70. i 80. XX wieku. Potem ustąpiła miejsca chudemu drobiowi i egzotycznym filetowi z łososia. Dziś wątróbka wraca na talerze – nie tylko z sentymentu, ale i z powodów zdrowotnych. Dietetycy nazywają ją naturalnym „suplementem żelaza”, a kucharze doceniają jej uniwersalność.Wątróbka jest bogatym źródłem żelazaZawiera mnóstwo witaminy AKto może ją jeść, a kto powinien uważać?                                
                    
        
    







![Nowy punkt w Płocku, gdzie można zjeść włoską pizzę czy foccacię. Duża zmiana wśród dań serwowanych przy Kauflandzie [FOTO]](https://dziennikplocki.pl/wp-content/uploads/2025/10/IMG-20251025-WA0005.jpg)




