Obciąża jelita, wzdyma na potęgę. Nigdy nie łącz tego z miodem
            
                        Zdjęcie: Z jakimi produktami nie łączyć miodu            
            
            
            
            
                            
                        Miód uchodzi za „płynne złoto”, ale w niewłaściwym towarzystwie traci swoje cenne adekwatności, a czasem może wręcz zaszkodzić. Sprawdź, z czego lepiej zrezygnować, jeżeli chcesz naprawdę skorzystać z dobrodziejstw pszczelego przysmaku – i uniknąć przykrych niespodzianek.Wysoka temperatura, ghee i alkohol to zestawienia, które obniżają wartość miodu lub obciążają układ pokarmowy Miód + nabiał bywa wyzwaniem dla wrażliwych żołądków, a z przetworzonymi słodyczami to już "bomba cukrowa” Niemowlętom (<12 mies.) nie podawaj miodu w ogóle – ryzyko botulizmu jest zbyt duże                                
                    
        
    











