Jesienne warzywo, które chroni przed rakiem i wspomaga pracę jelit. Jedz kilogramami
Zdjęcie: Jesienne warzywa
Jesień to dobry moment, by uporządkować jadłospis i sięgnąć po warzywa, które naturalnie wpisują się w chłodniejsze miesiące. W centrum uwagi są rośliny kapustne: dostępne, wszechstronne i sprzyjające zdrowiu. Poniżej wyjaśniamy, dlaczego warto oprzeć jesienne menu na warzywach, które konkretnie wybierać i jakie korzyści zdrowotne przynoszą warzywa kapustne, w tym ich potencjał przeciwnowotworowy.









![Ks. Bartosz Rajewski: w Kościele grzesznicy mają przyszłość [ROZMOWA]](https://misyjne.pl/wp-content/uploads/2025/02/mid-epa11928793.jpg)

![Karol de Foucauld przynosi Jezusa do tych, którzy Go nie szukają [PATRON DNIA]](https://misyjne.pl/wp-content/uploads/2020/12/amine-rock-hoovr-k_Ycr-di75c-unsplash.jpg)



