Hummus oznacza w języku arabskim ciecierzycę i właśnie od tego składnika pochodzi nazwa popularnej na świecie przekąski. Do jej przygotowania używa się także tahini, czyli pasty z prażonego sezamu oraz dodatków, takich jak: sól, czosnek, sok z cytryny oraz woda. Smak hummusu można wzbogacać także innymi dodatkami np. suszonymi pomidorami czy burakami. My proponujemy jednak dodać do niej awokado, które uznawane jest za jeden z najzdrowszych owoców. Nadaje ono paście nie tylko delikatności, ale podnosi również jej wartości odżywcze.
Hummus z awokado to idealne połączenie. Przygotuj na śniadanie zdrową pastę do pieczywa
            
                        Zdjęcie: Hummus z awokado Źródło: Shutterstock            
            
            
            
            
                            
                        Hummus z awokado to przekąska, która jest dobrym pomysłem na zdrowe śniadanie. Jest delikatna w smaku i kremowa. Może z powodzeniem zastąpić masło. Nadaje się do smarowania pieczywa, szczególnie tostów.   
                          
Hummus oznacza w języku arabskim ciecierzycę i właśnie od tego składnika pochodzi nazwa popularnej na świecie przekąski. Do jej przygotowania używa się także tahini, czyli pasty z prażonego sezamu oraz dodatków, takich jak: sól, czosnek, sok z cytryny oraz woda. Smak hummusu można wzbogacać także innymi dodatkami np. suszonymi pomidorami czy burakami. My proponujemy jednak dodać do niej awokado, które uznawane jest za jeden z najzdrowszych owoców. Nadaje ono paście nie tylko delikatności, ale podnosi również jej wartości odżywcze.
                    
        
    Hummus oznacza w języku arabskim ciecierzycę i właśnie od tego składnika pochodzi nazwa popularnej na świecie przekąski. Do jej przygotowania używa się także tahini, czyli pasty z prażonego sezamu oraz dodatków, takich jak: sól, czosnek, sok z cytryny oraz woda. Smak hummusu można wzbogacać także innymi dodatkami np. suszonymi pomidorami czy burakami. My proponujemy jednak dodać do niej awokado, które uznawane jest za jeden z najzdrowszych owoców. Nadaje ono paście nie tylko delikatności, ale podnosi również jej wartości odżywcze.









