Według specjalistki, to właśnie gorzka czekolada wyróżnia się najwyższą wartością odżywczą, ponieważ zawarte w niej kakao ma silne adekwatności przeciwutleniające i przeciwzapalne. Zdjęcie ilustracyjne (Pranjall Kumar / Unsplash) Dobra jakościowo, zdrowa czekolada powinna być twarda i łamać się w dłoni – powiedziała PAP dietetyczka kliniczna Patrycja Mochocka. W sobotę przypada Dzień Czekolady.
Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
epochtimes.pl 2 tygodni temu
- Strona główna
- Medycyna
- Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
Powiązane
160 kobiet przetestuje szybki test na endometriozę
3 godzin temu
Polecane
30.04.2025 Gorąca linia Radia Lublin
2 godzin temu
Dyrektor szpitala dostał obniżkę pensji
3 godzin temu
Siekierczyna. Wywrócił elektryczny wózek inwalidzki
4 godzin temu
Medycy uczcili pamięć zamordowanego lekarza – FILM, FOTO
4 godzin temu
Jak gorzowski szpital pracuje w majówkę?
4 godzin temu
Bezpłatne badania w kierunku osteoporozy!
4 godzin temu